fredag 15 maj 2009

Symaskin

Det var visst ett tag sen jag skrev. Lägger in en bild på min fina myskanin, eh jag menar symaskin =)Det är en Husqvarna Automatic. Den är från 50talet och designades av Sixten Sason som också designat en av de snyggaste bilarna =)

Och funkar gör den. Utmärkt. Och är snygg! Och kostade mig inte mycket. Glödlampan jag var tvungen att köpa till kostade mer. Likaså spolarna jag hittade på erikshjälpen... =) För det ÄR lite jobbigt att bara ha en undertrådsspole =)

13 kommentarer:

Monica Therese sa...

Nydelig!! Både bilen og sy maskinen =)

Liina sa...

Ja visst är de snygga =)

Helena sa...

Den är jättefin! Jag har också en sådan, men just nu är den trasig. Ska försöka se om jag kan få den lagad. Tänker i alla fall spara den för att den är så fin :-)

Liina sa...

Ah. Kul. Jag köpte min som defekt för att den var snygg. Men när jag fick hem den tänkte jag kolla vad som var felet på den och än har jag inte hittat nåt överhängande (förutom att den saknade glödlampa =)

Libby sa...

Busvasst att ha en symaskin av Sason!

Liina sa...

Ja visst är det coolt. Eller jag kan inte så mycket om honom. Men det jag sett har jag gillat. Min symaskin har många bra detaljer jag saknar på nya. Och är 10 gånger så snygg! =)

Anonym sa...

Min mamma köpte sig en sådan symaskin på 50-talet. Den lärde jag mig sedan sy på när jag var barn på 70-talet. Snygg och outslitlig.

Tyvärr sålde min mamma sin fina gröna symaskin utan att jag hann stoppa henne. Den hon köpte senare, också en Husqvarna men av nyare modell krånglade hela tiden.

Randiga Tråden sa...

Precis en sådan har jag på landet och syr med, den var min mammas och fungerar bra.

Liina sa...

Ja visst är den bra. Håller fortfarande och gör sitt jobb utan att krångla =)

Clinen sa...

Hej!
Har du möjligtvis någon användarmanual till din symaskin? Jag har nylen fått en sådan symaskin men kan inte hitta någon manual. Skulle bli jätteglad om du skulle vilja kopiera den till mig ifall du har någon. Skicka gärna ett mail till mig! carolin_sessan@hotmail.com

Liina sa...

Jag har tyvärr ingen användarmanual... Är det nåt särskilt du undrar kanske jag kan svara... =)

Alex sa...

Hej! Har sökt runt lite på Google och försökt lista ut var jag kan hitta några spolar som passar denna skönhet! Har du något tips?

Liina sa...

Hej. Har inte sett din kommentar. Sorry.

Jag köpte lösa spolar på erikshjälpen. Har du nån spole så du vet hur de ser ut? Annars kan jag fixa bild. Om du vet så skulle jag fråga på secondhander om de har några...